top of page
Snabba idéer (13)_edited.jpg

Kurskatalog

Här kan du välja den utbildningsform som passar din verksamhet bäst. Det går att skräddarsy utbildningsinsatsen om det är något som verksamheten behöver lägga extra vikt vid t.ex. diabetes eller minskad fallrisk. 

Titta här i kurskatalogen eller boka ett möte. I mötet kartlägger vi vad som redan har gjorts och vad ni vill åstadkomma. 

Välnärd på säbo

Yrkeskunskaper för personal på särskilt boende. Tyngdpunkten ligger på frukost, mellanmål och nattmål. Här lär du dig att se och förstå undernäring och övernäring samt uttorkning bland äldre. Vi går igenom aptitstimulering och smart näringsberikning. 

Guidebilder (36).jpg

Med maten som redskap

Utbildningen vänder sig till dig som har en legitimation som sjuksköterska, fysioterapeut eller arbetsterapeut. Med kunskap om nutrition går det att få bättre resultat vid läkning och rehabilitering. 

 

Utbildningen går igenom mat som förebygger fall, mat vid sårbehandling och vad som är bra mat vid diabetes. Vi går också igenom hur man minskar beroendet av näringsdrycker samt de vanligaste mat-läkemedelsinteraktionerna.

Guidebilder (40).jpg

Vidareutbildning för kostombud

Kostombud fyller en viktig funktion i arbetet med nutrition. Här djupdyker vi i frågor som diabetes, fallförebyggande mat, mat som läker sår, sväljsvårigheter och mat vid demenssjukdom. 

Vårdpersonal går kurs med dietist

Hittar du inte vad du söker?

Det går att skräddarsy en utbildning eller föreläsning om det är något som din organisation vill lägga extra vikt vid t.ex. återhämtning vid rehabilitering, nattfasta eller konsistensanpassade mellanmål. 

Linkedin (27).png

Frisk i ordinärt boende

Yrkeskunskaper för personal inom hemtjänsten. Vi går igenom grundläggande näringslära och hur du tar fram ett bra kvällssnacks på under fem minuter för under fem kronor. Vi går igenom en digital butik och tittar på vad man ska vara uppmärksam på när man handlar mat till äldre. En del väljer att äta en halv matlåda. Vi tittar på hur man kan berika den för att ge lika mycket energi och protein som en hel matlåda.

Guidebilder (38).jpg

Lär känna matgästen

Vem äter maten du lagar? Den här utbildningen tar dig som kock närmare matgästen och tydliggör problem som den äldre kan uppleva. Vi pratar om hur färger, smaker och konsistenser kan anpassas för att ge en bra upplevelse. Tyngdpunkt kommer också att läggas vid berikning. 

Guidebilder (41).jpg

Grundutbildning för sommarvikarier

Sommarvikariers kunskap om att förebygga och behandla undernäring och uttorkning är en viktig del i att upprätthålla en bra nutritionsstatus bland äldre över sommaren. 

Linkedin (14).png
bottom of page