Nycklar och guider
Omvandla teori till praktik med praktiska guider, perfekta att gå igenom tillsammans i arbetslaget på ett APT.
01
Vätskeguiden
Uttorkning är en form av undernäring. Ladda ner guiden som gör dig till en expert på att förstå och hantera uttorkning bland äldre.
02
Tillbehörsnyckel
Maten blir tråkig utan tillbehör. I tillbehörsnyckeln listas traditionella svenska rätter och vilka tillbehör som hör till vilken rätt.
03
Aptitguiden
Aptiten är psykologisk. I aptitguiden får du med dig tips för att skapa en trivsam måltidsmiljö och goda aptitretare.
04
När näringsdrycken inte går ner...
Jag tycker inte att man ska skriva ut näringsdrycker i onödan, men när de behövs är de ett bra stöd. Vissa gillar dem, andra inte. I guiden finns det tips på vad du kan göra för att de ska smaka bättre.
05
Kvällssnacks under femman
Näringsrikt kvällssnacks på under fem minuter och till under fem kronor, går det? Yes! Hitta inspiration i guiden.
06
Berikad gröt
Jisses vilken skillnad det blir när man berikar maten med extra näring. Näringsberikning ska man ta till när man gör mat till en person som behöver mer näring och som har dålig aptit. Använd gärna flera olika källor till berikning. Hämta inspiration från det här exemplet med berikad gröt.