Har det blivit rester över? Perfekt! Utgå från grundreceptet och stoppa ner dina rester. Såhär skapar du ett matigt mellanmål.
Traditionella smaker i ny tappning och med mycket näring för en riktigt bra start på dagen.
Matmuffins (grundrecept)
Ingredienser
2 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 dl havregryn
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 ägg
0,5 dl olivolja eller rapsolja
1,5 dl yoghurt eller fil
Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader.
Ställ ut muffinsformar på en plåt. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.
Tillsätt olja, ägg, yoghurt och arbeta snabbt ihop till en deg.
Fördela degen i formarna. Fyll upp till ca ¾ av formarna.
Tryck i fyllning i varje muffins.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Commentaires