top of page
Frida Axberg

Matmuffins

Har det blivit rester över? Perfekt! Utgå från grundreceptet och stoppa ner dina rester. Såhär skapar du ett matigt mellanmål.


Matmuffins gjorda på rester. Grundrecept och tips på smaksättningar.

Traditionella smaker i ny tappning och med mycket näring för en riktigt bra start på dagen.


Matmuffins (grundrecept)


Ingredienser


  • 2 dl vetemjöl

  • 1,5 dl grahamsmjöl

  • 1 dl havregryn

  • 1 tsk salt

  • 2 tsk bakpulver

  • 5 ägg

  • 0,5 dl olivolja eller rapsolja

  • 1,5 dl yoghurt eller fil 

Gör såhär


  1.  Sätt på ugnen på 200 grader.

  2. Ställ ut muffinsformar på en plåt. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke.

  3. Tillsätt olja, ägg, yoghurt och arbeta snabbt ihop till en deg.

  4. Fördela degen i formarna. Fyll upp till ca ¾ av formarna.

  5. Tryck i fyllning i varje muffins. 

  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.



84 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page