Rödbetor är kända för sitt innehåll av nitrat som på omvägar har blodtryckssänkande effekt. I det här receptet ger rödbetan färg och kakaktär åt våfflor.
Rödbetornas lite "jordiga" smak gör att de passar toppen med getost eller med creme fraiche. Se fler förslag på toppingar längre ner på sidan.
Rödbetsvåfflor
Ingredienser
75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl mjölk
2 st rödbetor (råa)
1 ägg
Gör såhär
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.
Vispa i mjölken.
Riv rödbetorna på ett rivjärn.
Blanda ner rödbetorna, ägget och smöret tillsammans med övriga ingredienser.
Pensla våffeljärnet med smör och grädda i några minuter tills de är klara.
Tips på toppingar:
Creme fraiche och gräslök
Chevre med honung (och valnötter för de som kan tugga)
Hjortronsylt med brieost
Skagenröra
Comments