Markera tydligt att det är helg med en lyxig helgfrukost.
Traditionella smaker i ny tappning och med mycket näring för en riktigt bra start på dagen.
Gröten blev mycket uppskattad bland vår boende. Det blir bakad gröt nästa helg också :) – Maj Johnsson
Bakad gröt med smörstekta kardemummapäron
Ingredienser
4 päron
Smör (till stekning)
1 msk kardemumma
6 dl havregryn
1 liter mjölk
4 ägg
En nypa salt
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
2 msk pressad citron
2 msk honung
Gör såhär
Värm upp ugnen till 200 grader.
Skiva, eller tärna, päronen och stek bitarna i lite smör tillsammans med kardemumma.
Vispa ihop havregryn med mjölk, ägg och resten av ingredienserna, utom päronen.
Häll blandningen i en smord form och toppa med päronbitarna.
Baka gröten i ugnen ca 25 minuter.
Servera som den är eller med mjölk. Toppa med lite äppelmos eller med yoghurt och honung.
Comments