top of page
Frida Axberg

Bakad gröt med smörstekta kardemummapäron

Markera tydligt att det är helg med en lyxig helgfrukost.


Bakad gröt i pajform. Smaksatt med citron, kardemumma och päron.

Traditionella smaker i ny tappning och med mycket näring för en riktigt bra start på dagen.

Gröten blev mycket uppskattad bland vår boende. Det blir bakad gröt nästa helg också :) – Maj Johnsson


Bakad gröt med smörstekta kardemummapäron


Ingredienser


  • 4 päron

  • Smör (till stekning)

  • 1 msk kardemumma

  • 6 dl havregryn

  • 1 liter mjölk

  • 4 ägg

  • En nypa salt

  • 2 tsk bakpulver

  • 1 tsk vaniljpulver

  • 2 msk pressad citron

  • 2 msk honung

Gör såhär


  1. Värm upp ugnen till 200 grader.

  2. Skiva, eller tärna, päronen och stek bitarna i lite smör tillsammans med kardemumma.

  3. Vispa ihop havregryn med mjölk, ägg och resten av ingredienserna, utom päronen.

  4. Häll blandningen i en smord form och toppa med päronbitarna.

  5. Baka gröten i ugnen ca 25 minuter.


Servera som den är eller med mjölk. Toppa med lite äppelmos eller med yoghurt och honung.


18 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page